Plava boja

U Slanome otkriven spomenik pok. Želimiru Žanetiću...

Početak listopada 1991. u Dubrovniku je bio jedan od najtežih razdoblja u novijoj povijesti grada.

Upravo 5. listopada 1991. godine, prvi je put neprijateljska vojska topovima napala uže gradsko područje, a agresorska vojska je tenkovima ušla u Slano i prekinula posljednju kopnenu vezu Dubrovnika s drugim dijelovima Hrvatske. Tog 5. listopada u Slanomu, upavši u četničku zasjedu, nastradao je Želimir Žanetić, hrvatski branitelj, koji se dugo godina smatrao nestalim.

U prigodi obilježavanja tridesete godišnjice njegove smrti, koji je u to vrijeme bio pripadnik pričuvnog sastava Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Policijske postaje Korčula te u znak sjećanja na njegovu žrtvu danas, 5. listopada, u blizini državne ceste D-8 u mjestu Slano, upriličeno je otkrivanje spomen obilježja s njegovim imenom.

Na otkrivanju spomen obilježja, ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijenac je položio i svijeću zapalio zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo, načelnik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković i načelnik Policijske postaje Korčula Đani Barčot.

Osim njih, cvijeće i svijeće su položili predstavnici lokalne vlasti i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

 

Du list

Novosti

Naša adresa

Adresa

Kada je trebalo....

Stonska policijska postrojba

Preporučamo

Vrijeme u Dubrovniku

Danas
19°C
Tlak zraka: 1005 hPa
Vlaga: 3 mm
Smjer vjetra: ESE
Brzina Vjetra: 11 km/h

Facebook

PU Dubrovnik - Oluja