Plava boja

Festa sv. Vlaha 2023. - PUBPUD91.

- Nakon proteklih pandemijskih godina ove godine smo učestvovali u proslavi misnog slavlja i procesije

Sv. Vlaha sa našim barjakom i prepoznatljivim obilježjima naše Udruge.

U procesiji je učestvovalo dvanaest članova naše Udruge dok ih je još neformalno bilo prisutno na samoj svečanosti. Ovom prigodom se zahvaljujemo našem barjaktaru g. Niku Obradoviću koji se iskazao izvijanjem barjaka na ovoj proslavi.

-  Iz "Projekta koji se planiraju u 2023. godini" naše Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. ugostili smo KUD "Hrastovačka gora", njih četrdesetak, iz mjesta Hrastovica pored Petrinje sa voditeljicom Ljiljanom Sigur i policijskim kapelanom PU Sisačko moslavačke don. Ivom Borić. 

Smještaj im je osigurao pater Dario Nowak župnik iz Velikog Zatona i Orašca. Na raspolaganju su imali prostorije restorana "Dva bora" u Zatonu Velikom gdje im je domaćin bio Zvonko Mileković, Mato Lujo i ostali dobri ljudi iz Zatona.

Sa gostima smo se družili dva dana te im osigurali pristup autobusa na Pile za iskrcaj i ukrcaj na dan sv. Vlaha gdje su učestvovali sa svojim crkvenim barjacima u Sv. misi i procesiji obučeni u svojim narodnim nošnjama.

Uz obilazak znamenitosti Grada Dubrovnika omogućili smo im posjet Konavlima i muzeju Soko Grada te Cavtatu u razgledanju Bukovčeve izložbe i izložbe zbirke školjaka. Čitavo druženje je bilo uz pjesmu i veselje te uz želje ponovnih susreta.

 

 

 

 

Novosti

Naša adresa

Adresa

Kada je trebalo....

Stonska policijska postrojba

Preporučamo

Vrijeme u Dubrovniku

Facebook

PU Dubrovnik - Oluja