Dan policijske kapelanije Sv. Vlaho

Povodom Sv. Vlaha zaštitnika grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, policijska kapelanija nedavno osnovana pod zaštitom

sv. Vlaha biskupa i mučenika, proslavila je svoj dan 2.veljače u župi sv. Jurja u Osojniku koju predvodi don Ivo Borić, ujedno i kapelan PU dubrovačko–neretvanske.

Na misi su nazočili predstavnici policijskih postaja iz Dubrovnika, Metkovića, Ploča, Stona, zračne luke Čilipi i Gruda (Konavle). Pod misom je podijeljen blagoslov grla (grličanje). U ime načelnika PU gosp. Tonćija Radibratovića (službeno odsutnog) njegov zamjenik gosp. Tonći Glumac podijelio je svim djelatnicima koji su nazočili na misi po jednu blagoslovljenu svijeću.

Zbor mladih iz župe Osojnik svojim su pjesmama uveličali ovo slavlje, a kapelan don Ivo Borić u svoj propovjedi naglasio: potrebno izrađivati međuljudske odnose u ljubavi, zajedništvu i praštanju a na poseban način biti podložan Božjem zakonu. "Vi djelatnici u svojoj odgovornoj službi ste pozvani da štitite i branite dostojanstvo svakoga građanina naše lijepe i jedine nam Domovine Hrvatske."

Nakon sv. mise organiziran je domjenak u župnoj dvorani, koji su pripremili vijećnici župe sv. Jurja.

Svim djelatnicima PU dubrovačko-neretvanske čestitamo dan kapelanije sv. Vlaha.

http://www.vojni-ordinarijat.hr


Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...


Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.