Članovi UHBDR-154. posjetili Dubrovnik

Dana 21. svibnja 2011. godine članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata – 154.

(UHBDR-154.) posjetili su bivše dubrovačko ratište. Navedenu Udrugu sačinjavaju bivši pripadnici 154. br. HV. sa sjedištem u Umagu, a isti djeluju na razini Istarske županije.

Po dolasku u Dubrovnik iste su dočekali predstavnici Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik – 91. (PUB PUD 91.) gospoda Luka Šanje, Ante Vulić, Marin Adžić, Metodije Prkačin i predsjednik županijske Hvidre gospodin Vitomir Bajac te im pobliže iznijeli ratna zbivanja na dubrovačkom području tijekom 1991. godine u kojima su sudjelovali policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske.

Tijekom obilaska bojišnice posjećen je Muzej Domovinskog rata na Srđu gdje ih je kustos gospodin Mišo Đuraš podrobnije upoznao sa događajima i mjestima gdje su se i na koji način vodile borbe za obranu Dubrovnika.

Nakon obilaska dijela bojišnice u restoranu „Mimoza“ u Dubrovniku potpisana je Povelja o suradnji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata-154. iz Umaga i Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91., a povelju su potpisali predsjednik UHBDR-154. Zoran Novačić i predsjednik PUB PUD 91. Luka Šanje.

Cilj suradnje je promicanje vrijednosti i zaštite digniteta Domovinskog rata, afirmacije prava i ugleda branitelja, te promicanje domoljublja.

Potpisivanju povelje bio je nazočan gradonačelnik Umaga gospodin Vili Bassanese, 45 članova UHBDR-154. iz Umaga, te više članova PUB PUD 91..

Predstavnici grada Dubrovnika o svemu su navrijeme obaviješteni ali se zbog obveza nisu nazočili ovom svečanom činu uz ispriku…

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...


Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.