Sjećanje na Josipa Jovića.

„Unatrag punih dvadeset godina odigrala se drama na Plitvicama poznatija kao "Krvavi Uskrs",

ne nije to bilo sukob izmedju etničkih skupina kako neki to pokušavaju prikazati i dan danas..“ spomenuo je u svom govoru negdašnji ministar unutarnjih poslova gospodin Ivan Jarnjak.

Svojim emotivnim govorom posjetio je prisutne na nedavnu povjest hrvatskog naroda te ulogu policije u stvaranju Republike Hrvatske kao prve oružane snage koja je branila novonastalu Hrvatsku državu.

Obilježavanju ovog svečanog datuma i sjećanja na prvu ratnu žrtvu policajca Josipa Jovića uz prisustvo Njegove majke Marije i ostale rodbine, obilježili su državni uzvanici na čelu sa predsjednikom Ivom Josipovićem, ministri hrvatske Vlade, zastupnici hrvatskog Sabora, mnogi policijski i vojni dužnosnici, suborci iz domovinskog rata među kojima i predstavnici naše Udruge koji su položili vjenac i zapalili svjeću na mjestu pogibije..

Također, na putu prema Plitvicama posjetili smo i mjesto Aržano te položili cvijeće na grob prvog junaka Domovinskog rata.

Posebno pozornost privukli smo svojim obilježjima od barjaka do kapa sa grbom Udruge, a obilježavanje ovog datuma prelazi u tradiciju ove Udruge zaključak je Izvršnog odbora.

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.