Priopćenje za javnost.-

Ur.broj:15/02-11, Dubrovnik, 24.02.2011. godine, PREDMET: Priopćenje za javnost.-

Sagledavajući najnovija događanja oko braniteljske populacije, gospodarskog i političkog stanja u državi, na svojoj izvanrednoj sjednici užeg Izvršnog Odbora, Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. donosi slijedeće

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST:

Stav naše Udruge, koja je neopterećena stranačkim bojama, da se daje svaka moralna potpora svakom hrvatskom branitelju, kao i Zakonu o pravima branitelja iz Domovinskog rata, Deklaraciji o Domovinskom ratu, koju je donio Zastupnički dom hrvatskog Sabora 13.listopada 2000 godine, a čega se mnogi ne pridržavaju.

Mišljenja smo da je trebalo odlučnije, trezvenije reagirati puno prije i to prilikom izručenja naših generala, Haškom „komičnom“ nazovi sudu, prilikom provođenja sudskih procesa protiv hrvatskih branitelja u samoj Republici Hrvatskoj, u slučaju Marića, mnogih drugih događanja, najava suicida, koji su na žalost izvršena pa ne bi bilo slučaja Purda u što smo uvjereni. Nezamisliva je abolicija srba državljana Republike Hrvatske, dok se progone branitelji te iste države zbog počinjenih nedjela nad agresorom svoje države, ako je uopće i bilo takvih slučajeva. Ovakvim odnosom spram branitelja stvara se dojam kao i očekivanje slijedećeg slučaja, tko će kome montirati izmišljeni ratni zločin. No ni tu na očigled nije sve isto. Primjera radi kada se radi o visokim državnim službenicima, Zakon i pravda veoma brzo se oglase u zaštiti istih, mi ostali obični smrtnici, nekada „topovsko meso“, danas „divljač za odstrel“.

Najnovija događanja u Republici Hrvatskoj oko prosvjeda koji su početkom bili potpora gospodinu Purdi, iskorišteni su od pojedinih političkih frakcija za prosvjede protiv Vlade Republike Hrvatske, za dan 26. veljače 2011 godine..

Nažalost ista ta Vlada kako ne bi ostala dužna svojim političkim protivnicima, ponovno se obračunava preko leđa branitelja. Istog dana, dva sata prije, preko svojih satelita ili boje plaćenika, infiltriranih u razne braniteljske Udruge, organizira koordinaciju-plenum ili kako nazvaše radni sastanak Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Gdje? Policijska akademija!! Na pozivu naglašeno, dostaviti popis predsjednika-delegata koji će nazočiti radnom sastanku (najvjerojatnije poradi evidencije). Simbolično je to da je organiziran ručak za sve učesnike tog skupa, za one na Trgu, ne dao Bog ZNA SE.

Poradi svega navedenog, naš stav je da niti jedni niti drugi ne pridonose nikakvu boljitku ovoj opljačkanoj, napaćenoj državi i njenim građanima. Zbog stanja u svijetu i državi, krize koja je sve prisutnija nije vrijeme za ova događanja, koja mogu proizvesti nesagledive posljedice za sviju nas.

Rat za vlast, je počela ne birajući sredstva ni vrijeme, ponajmanje ne birajući učesnike kao ni njihove interese.

Zbog toga prije nego se odlučite na podršku bilo koje strane, treba dobro promisliti što nam to donosi pred novu turističku sezonu, koja nas može koliko toliko izvaditi iz krize.

Na kraju ukoliko želite promjene strpite se za dobrobit svih onih nezaposlenih koji očekuju kakav takav posao, kao i onih koji imaju nekakva primanja, svoju volju iskažite izlaskom na predstojećim izborima krajem godine.

Zar za ovu godinu nije dosta Egipta, Libije i svih nevolja u svijetu?

Zato stanimo na čvrstu dok još možemo.

PREDSJEDNIK IZVRŠNOG ODBORA:
Ante Vulić

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.

Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....

Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...

Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Vrijeme

TO

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.