Metodije Prkačin: Visoki suci Crne Gore sudjelovali su u paljenju na dubrovačkom ratištu..

Metodije Prkačin, morinjski logoraš iz Cavtata, optužio je jučer suce Prizivnog i Vrhovnog suda Crne Gore,

Vesnu Medenicu (na slici) i Milivoja Katnića za sudjelovanje u ratnim užasima u Cavtatu za vrijeme Domovinskog rata, pišu crnogorske Vijesti.me

Nakon pregovora sa pripadnicima JNA, na kojim je dogovoreno da se pokupe i pokopaju mrtvi, Metodije Prkačin, logoraš iz Morinja, je na ratištu vidio i Vesnu Medenicu. Vjeruje da je to današnja predsjednica Vrhovnog suda.

"Gruda je bila puna vojske. Prolazi ženska, očito pripadnica vojne policije. Kažem: 'Vi imate lijepih oficira', kažu mi: 'To je Vesna Medenica, poručnik vojne policije', kazao je Prkačin na konferenciji "Rat za mir 20 godina kasnije", koja je održana jučer u Podgorici.

"Ne znam je li to Vesna Medenica koja je sada predsjednik Vrhovnog suda, možda ima neka druga, ali to treba provjeriti. Meni se čini da to nikoga ne zanima. Vjerujem da je ona, to su mi rekli vojnici. Ako je predsjednica vrhovnog suda sudjelovala u ratnom zločinu, kakav proces može proći - nikakav”, ispričao je Prkačin, u više navrata pogledom pokazujući da se obraća Lidiji Vukčević, zamjenici državnog tužioca.

Prkačin je prozvao i tadašnjeg poručnika KOS-a Milivoja Katnića, za koga tvrdi da je sada sudac Prizvnog suda, te kaže kako je on naređivao paljenje i uništavanje napuštenih kuća, o čemu je spreman svjedočiti.

“Visoki državni dužnosnici u ratu su dolazili i zlostavljali zatočenike, ti su ljudi i danas u izvršnoj i zakonodavnoj vlast, a oni koji su činili kaznena djela su u crnogorskom sudstvu. I da li tome (sudstvu) treba vjerovati? Ne!”, istakao je Prkačin, pišu Vijesti.


portaloko.hr

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.