ORSULA Odavanje počasti stradalim vojnicima i polaganje vijenaca(FOTO)

Komemoracija svim žrtvama totalitarnog komunističkog režima održala se jutros na Orsuli

u organizaciji udruge 'Hrvatski domobran'.

Uz polaganje vijenaca, paljenje svijeća i kratku molitvu obilježila se 67. godišnjica spomena na trinaestoricu hrvatskih vojnika iz Drugog svjetskog rata, domobrana, koji su likvidirani na Orsuli.

"Sjećam se mnogo zla, imao sam 4 i 5 godine tom prilikom kada se ubijalo i kad se pred mojim vratima igralo Kozaračko kolo, svega se sjećam, interesantan je podatak vezan za ovu likvidaciju da su dan prije u Župu došli vojnici i pripremali se za likvidaciju žrtava Zlikovci su odabirali tko će biti likvidiran. Svega se sjećam i pitam se jesmo li baš sigurni da nas danas neće nitko prozvat jer smo davali počast "domaćim izdajnicima"sa svake je strane bilo zločina, ali jesu li ubijene djevojčice izdajnici i ubojice? Obilazio sam mnoge jame u potrazi za mojim ocem koji je također žrtva režima i nisam siguran gdje je" kazao je tom prilikom Luka Korda, načelnik općine Konavle.

portaloko.hr

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.