Gospodo antifašisti, zatvorimo knjigu povjesti kako bi mirno živjeli u budućnosti

Povodom priopćenja Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neretvanske županije,

Udruge antifašista Dubrovnik i Društva Tito Dubrovnik, na istup Tomislava Karamarka, ministra unutarnjih poslova, na javnoj tribini održanoj u Dubrovniku, Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. daje slijedeće priopćenje.

Gospodo antifašisti mislili smo da ćete pozdraviti obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji je utvrđen Deklaracijom Europskog parlamenta, a potvrđen Rezolucijom Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu, te usvojen u Hrvatskom saboru kao novi spomendan, a ne politizirati oko uloge antifašizma, komunizma i sl.

Mora da znate da je cilj proglašenja navedenog spomendana iskazivanje poštovanja žrtvama svih totalitarnih i autoritarnih režima, dostojanstvo i nepristranost, te predanost promicanju europskih vrijednosti.

Ne smijete zaboraviti da je na području RH evidentirana 731 lokacija, od toga 672 masovne grobnice, te više stotina jama na području Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije. Ne smijete zaboraviti da je završetak Drugog svjetskog rata ujedno značio i najveću tragediju Hrvatskog naroda, da je od Bleiburga, Križnog puta ili marša smrti, te u drugim jamama i masovnim grobnicama pobijeno više desetaka tisuća hrvata, za što nitko nikada nije odgovarao. Zbog njih i zbog žrtava svih drugih totalitarnih i autoritarnih režima proglašen je navedeni spomendan.

Gospodo antifašisti nema zastrašivanja, Hrvatska je demokratska država, nitko neće biti proganjan ako nije odgovoran za zločin, bio to pojedinac ili nalogodavac, odnosno odgovorni vlastodršci koji su znali za zločin a nisu ništa poduzeli.

Zar bi trebali odustati od utvrđivanja odgovornih? Ne, taj teret ne smijemo ostaviti našim potomcima. Tu knjigu moramo zatvoriti, a zatvoriti je možemo ukoliko poduzmete sve da pomognete u prokazivanju pravih krivaca za sve žrtve komunističkih zločina.

Oprostite, tko oprašta zločin učestvuje u njemu.

Predsjednik Izvršnog odbora

Luka Šanje

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...


Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.