Napad na policijske službenike…

Na koji način očuvati dostojanstvo Hrvatskog policajca? Sami smo svjedoci svakodnevnih huliganskih

ispada u školama, na ulici, u autobusu, u dvorištu zgrade, da ne spominjemo športske objekte. Ti i takvi huligani nisu došli na svjet začeti "Duhom svetim", pa i oni imaju roditelje koji su ih odgajali i učili do osmoljetke ili srednje škole ili su barem to trebali činiti kao i učitelji i nastavnici za vrijeme školovanja.

Svakome je jasno da se "huligan" ne rađa rođenjem, on se odgaja od malih nogu ili bolje rečeno ne odgaja. Zanemarimo li roditeljski i školski odgoj što preostaje? Ostala je ulica. Odgoj ulice najčešće je borba za samodokazivanjem pred vršnjacima, počinje na način da se dokazuje već od osnovne škole kako je odrastao jer konzumira alkoholno piće, puši i sl.. U pravilu ta maloljetnička devijacija se nastavlja kroz mladenački uzrast ali zahtjeva i veće žrtve samodokazivanja u čemu ponajčešće pomažu razni opijati i droge. Kako bi zadržao pozornost svoje sredine iskaču iz normi ponašanja da bi zadržao svoju ulogu "veće vrijednosti" te po takvim osobama zadivljenost sa svojim postupcima nazočnih, ne shvaćajući da svaki puta tonu sve više i više. Normalan slijed je što se više ispada iz "normi ponašanja" da dotični postaju konfliktne osobe u sredini u kojoj žive ili borave, pa samim takvim ponašanjem krše i propisane Zakone. Zakone svake države provode državni službenici, među inima ili bolje rečeno među prvima policija.

Dali ste se upitali ikada tko su policajci u vašem kvartu u vašem gradu, ili samo pričate viceve na račun policije. Dobro prepričavaju se i razne dogodovštine gdje se u većini slučajeva nastoji izmisliti i dodati negativan aspekt priči, a iz razloga što je policajac dosljedno obavio po Zakonu svoj zadatak. Normalno je da ima zloupotreba službe i službenih ovlasti, "ta svi smo ljudi" (i vi se tako branite pred policajcem) no i za njih postoje pravila ponašanja kao i Zakon koje moraju poštivati.

Dana 04. svibnja 2010. godine PUB PUD91. dala je javnu potporu ministru MUP-a gospodinu Tomislavu Karamarku i njegovim suradnicima koja glasi: " Ustrajte u izmjenama i dopunama Zakona o policiji, ponaosob u većim ovlastima prvenstveno poradi zaštite Vas samih i Vaših života. Časno je i dostojno nositi odoru hrvatskog policajca te štititi ustavni poredak Republike Hrvatske, što su činili i Vaši predhodnici kroz Domovinski rat. Vi nastavljate u mirodobnim uvjetima žrtvujući svoje živote boreći sa na ulicama protiv nasilnika i kriminalaca. Teško je gledati sve nepravde i "nepravdne" povlastice pojedinaca, međutim mi smo birali svoj životni put, za minimalna primanja da štitimo naš i Vaš mir. Zato još jednom ustrajte u traženju svojih prava, mi smo uz Vas."

Pa evo sada smo uz našega kolegu Željka, za kojega jedino što nam preostaje možemo moliti da preboli i zaliječi zadobivene fizičke ozlijede, koje je zadobio 15.travnja 2011. godine u Mokošici od tamošnjih huligana. Naime, izgovora poradi par mlađih osoba nazovi huligana, na račun osude generala Ante Gotovine te su večeri divljali i pravili nerede po Mokošici. Razbijali su po ulici što su stigli palili kontejnere od smeća, zapriječili vozilima prolaz ulicom i sl. uz viku i galamu našto su reagirali građani. Na kraju, na samom ulazu oborili su i stablo bora tako da se ne može vozilom proći. Dolaskom policijske ophodnje istu su zasuli kamenicama, normalno nitko se od istih nije ni upitao da su isti došli na poziv građana kao ni to da među samim policajcima ima hrvatskih branitelja.

Očekujemo i nadamo se brzom oporavku kao što očekujemo da će vinovnici biti sukladno sankcionirani prema zasluženim sankcijama, a poduzete mjere da će nadajmo se djelovati odgojno.

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...


Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.