Otkrivanje spomenika braniteljima Uzdola i obilježavanje Dana Udruge 3. bojne brigade Rama

U prigodi obilježavanja Dana Udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te Drugog susreta iseljenih Uzdoljana

pod nazivom “Ivandanski svitnjaci”, u nedjelju, 23. lipnja 2019. godine, na Uzdolu upriličen je prigodan program kojim se obilježilo stradanje Hrvata u tom kraju.

Navedeni događaj svojom nazočnošću popratilo je i izaslanstvo Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. (PUB PUD 91.).

Spomenik na Uzdolu trajan je spomen na 134 poginula Hrvatska branitelja koji su ginuli na širem području Uzdola, i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali za čitav ramski kraj.

Nakon ceremonije blagoslova i otkrivanja spomenika, naše izaslanstvo položilo je vijenac i upalilo svijeću kod spomenika.

Ovom prilikom prisjetili smo se i poginulog branitelja, pok. Ivana Radoša koji je među prvim žrtvama na dubrovačkom ratištu, a poginuo je na prvoj crti bojišnice u Župi dubrovačkoj 1991. godine. Njegovi posmrtni ostaci preneseni su po želji obitelji i počivaju tu u vašoj i našoj Rami.

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.