Prijem predstavnika braniteljskih udruga kod dubrovačkog biskupa mons. Mata Uzinića

Dana 15.lipnja 2015 god, u maloj dvorani Biskupskog ordinarijata u samostanu Sv. Klare na inicijativu Policijske udruge branitelja

PU Dubrovnik 91 i kapelanije Sv. Vlaha održan je prijem braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koje je predvodio kapelan policijske kapelanije Sv. Vlaho, Don Ivo Borić, kod preuzvišenog oca biskupa mons. Mate Uzinića.

Prijem je održan povodom nadolazećeg Dana Državnosti, a nakon uvodne riječi Don Iva Borića na skupu su se predstavili svi učesnici i udruge koje oni predstavljaju. Sudionici su u kratkim crtama prestavili svoj rad i osnovne probleme na koje nailaze, ističući kako moralni i duhovni problemi nadilaza materijalne o kojima se više i ćešće govori.

U svom obraćanju prisutnima biskup Mate Uzinić je istaknuo kako je Domovinski rat bio obrambeni rat, te bi svi učesnici trebali imati, bez obzira kako i koliko im je bilo teško, dozu ponosa. Taj ponos bi trebao počivati na tome da nisu radili ništa loše nego dobro, ne samo za domovinu nego i za Europu i svijet, pa se onda mogu sa svim problemima puno lakše nositi.

Treba se sjećati svega ne zbog osvete, kako je kazao i papa Franjo u Sarajevu, nego zbog učenja iz prošlosti kako se ona ne bi ponovila. Ako je i bilo stvari koje se nisu smjele dogoditi treba se suočiti s tim i to priznati, ali se izjednačavanjem agresora i žrtve ugrožava dostojanstvo branitelja, kao i dostojanstvo cijelog hrvatskog naroda, rekao je, uz ostalo, dubrovački biskup.

U prijateljskom razgovoru koji je usljedio učesnici su se obvezali na daljnju suradnju i međusobnu pdršku o tekućim problemima, gdje su dobili podršku od mons. Uzinića.

Potom je biskup Uzinić prisutne darivao krunicama, skup je okončan zajedničkom molitvom za poginule u Domovinskom ratu kao i za jedinstvo hrvatskog naroda. Prijem je ovjekovječen zajedničkom fotografijom svih učesnika.

Foto: Dubrovačka Biskupija.

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.