Sat povijesti u Osnovnoj školi Mokošica.

Dana O5. prosinca 2013. godine u Osnovnoj školi Mokošica održan je sat povijesti uoči Dana dubrovačkih branitelja.

Gost predavač ispred Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. bio je Ante Vulić, a ispred Udruge specijalne jedinice policije „Grof“ bio je Darko Vukušić - Vuk.

Nakon kraćeg uvoda ravnateljice OŠ Mokošica gospođe Anuške Matušić uslijedilo je upoznavanje sa učenicima i profesorima petih i sedmih razreda, nakon čega je prikazan obrazovno-dokumentarni film u produkciji PUBPUD91. pod nazivom „Bili smo prvi a ostali zadnji“.

Svojim emotivnim izlaganjima predavači su upoznali učenike sa povijesnim događajima iz najbliže povijesti nastanka Republike Hrvatske, ulozi policije u Domovinskom ratu, nastanku hrvatske vojske, te značaju dana 06. prosinca 2013. godine „Danu dubrovačkih branitelja“, prepričavanju emotivnih doživljaja iz obrane grada Dubrovnika…

Po završetku predavanja izvršena je jedna kviz anketa među učenicima uz prigodne poklone predavača (pa ipak je sutra Sv. Nikola).

Zahvaljujemo se ravnateljici i profesorima OŠ Mokošica koji su nam omogućili da se družimo sa djecom te da im prenesemo dio naše slavne bogate povijesti.

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...


Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.