'Hrvatska ratna fotografija - Dubrovnik 1991.-1992.'

U povodu obilježavanja 5. obljetnice otvorenja izložbe "Dubrovnik u Domovinskom ratu 1991. - 1995." te u sklopu Dana pobjede i

domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u tvrđavi Imperijal na Srđu otvorena je tematska izložba iz Zbirke fotografija "Hrvatska ratna fotografija Dubrovnik 1991. -1992.".

Autori izložbe i likovnog postava su Varina Jurica Turk i Mišo Đuraš, a izložbu je organizirao Muzej suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja uz potporu Ministarstva kulture.

Kroz više od sto odabranih dokumentarnih i umjetničkih fotografija istaknutih hrvatskih ratnih fotoreportera Matka Biljka, Mila Kovača i Božidara Gjukića šira javnost ima prigodu upoznati bogatstvo građe o Domovinskom ratu koja se čuva u Zbirci fotografija i dokumentaciji Muzeja.

Izložene su i umjetničke fotografije slikarice Anne Marie Grill te iznimno vrijedne dokumentarne fotografije spaljenih Konavala i Župe dubrovačke koje je u dramatičnim uvjetima okupacije snimio Tomo Žanetić.

Prigodom otvorenja autori izložbe još su jednom zahvalili brojnim braniteljima i građanima koji su izvorne ratne fotografije iz svojih albuma darovali Muzeju, pomažući mu tako u utvrđivanju istine o našim danima ponosa i slave.

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...


Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.